Устаткування для виробництва сиру чеддер складається з чеддеризатора та охолоджувальної ванни, призначене для температурної обробки сирного зерна з подальшим охолодженням, у результаті чого сир набуває волокнистої структури.
Процес виробництва:
- Як сировину для виготовлення сиру чеддер використовують зріле молоко та підвищені дози закваски. Готове сирне зерно разом із сироваткою перекачується в візок, у якому витримується протягом 25-30 хвилин.
- Пласт розрізають на блоки та завантажують у ріжучий модуль, де дробиться в середовищі сольового розчину, який подається в зону різання насосом.
- Після цього подрібнена сирна маса та гарячий соляний розчин потрапляють на барабан, де відбувається відділення сирної маси від соляного розчину. Сирна маса потрапляє у формувальну камеру.
- Під впливом гарячого сольового розчину сирна маса набуває шарувато-волокнисту структуру. У формувальній камері під дією шнеків маса подається в об'ємний дозатор, де дозується за вагою від 0,250 до 1,0 кг. Фасований продукт може мати такі форми: кругла, соломка, коса.
- Після формування продукт потрапляє в ванну з сольовим розчином, де проходить охолодження.
Комплектація:
1. Чеддеризатор — компактний апарат для виробництва сиру Чеддер:
- формувальна камера з двошнековим механізмом;
- високочастотний різальний модуль із мотор-редуктором, із гостро заточеними ножами та можливістю регулювання їх по висоті та напрямку;
- відокремлювальний барабан;
- теплообмінник типу "труба в трубі" для підігріву та підтримки певної температури сольового розчину;
- ємність для зберігання сольового розчину;
- насос циркуляції сольового розчину;
- клапанний кран для точного регулювання рівня сольового розчину;
- пульт керування;
- об'ємний дозатор;
- регульована висота стійок.
2.Ванна для охолодження та посолки сиру:
- ємність для охолодження довжиною 2400 мм,
- відбірний транспортер формувальних блоків.
Продуктивність, кг/год.
|
Розміри (ДхШхВ), мм
|
Витрата пари, кг/год.
|
Потужність, кВт
|
Вага, кг
|
800
|
2700x800x2200
|
95
|
2.2
|
660
|
1150
|
2700x1000x2200
|
115
|
2.7
|
750
|