Для виробництва:
- пастеризованого молока;
- йогурту;
- кефіру;
- сиру;
- сиру;
- рікотти.
Цикл роботи:
- Пастеризація молока. Нагрівання відбувається за рахунок циркуляції гарячої води, яка виробляється газовим котлом (газ GPL або метан).Максимальна температура молока – 100 °C. Тому молоко можна як пастеризувати, так і суперпастеризувати, що необхідно для виробництва йогурту, кефіру, айрану та інших кисломолочних продуктів.
- Виготовлення сиру. Молоко пастеризується до 62-65 °C. Створюється м'яке нагрівання, за рахунок чого в молоці зберігаються всі корисні речовини. Повний цикл пастеризації: нагрівання 120 л молока від 4 °C до 65 °C та подальше охолодження до 38 °C не перевищує 45/50 хв., і, як наслідок, цикл виробництва сиру та рікотти триває 2,5 години.
- Виготовлення кисломолочних продуктів (йогурт, кефір, айран та ін.). Для цього молоко суперпастеризується до 95/99 °C, а потім охолоджується до 45-28 °C, залежно від вибраної технології. Охолодження відбувається мережевою водою. За рахунок теплообмінника з високою ефективністю кількість споживання води зводиться до мінімуму (приблизно 50-80 л води при 10 °C).
Переваги:
- мінімальне споживання електроенергії,
- низька встановлена електрична потужність,
- компактні розміри, що дозволяє встановити обладнання будь-де.
- після виробничого циклу стінка ємності залишається чистою, що скорочує час на миття обладнання та збільшує кількість виробничих циклів на день.
- обладнання поставляється з усіма комплектуючими, необхідними для вищеописаного виробництва.
- Мінімальні вкладення, легкість у використанні.
- Товар упаковується та поставляється у дерев'яних коробах на піддонах (європаллети), що зменшує витрати на перевезення.
- Ясні та зрозумілі інструкції до застосування, які супроводжуються CD диском із навчальним фільмом, підтверджують користувачеві правильно зроблений вибір.
- Технічне обслуговування гарантує кінцевому покупцю швидкий та ефективний післяпродажний сервіс.
Теплова енергія виробляється при згорянні газу GPL/метан, що гарантує:
- ефективне спалювання в часі (чисте спалювання),
- коротку тривалість виробничого циклу,
- мінімальні вихлопи в навколишнє середовище завдяки високій технологічності котла (теплове ККД котла – понад 98%).
На цикл перероблення молока (120 л) для сиру потрібно при пастеризації до 65 °C:
- приблизно 0,75 кг/газа GPL за цикл,
- 0,5 кВт електроенергії за цикл.
Технічні характеристики:
Ш х Д х В, вага |
1200 мм X 800mm X 1000mm, 250 Kg |
Напруга, встановлена електрична потужність. Стандарт |
220V 1F 50Hz - 750W |
За запитом пристрій може працювати на газі замість електрики |
380 Вольт 3 Фази + N 50 Гц - 10 кВт |
Споживання газу – води |
газ метан або скраплений нафтовий газ > 15 кг – питна вода DN15 3 бар. |